SCC – Super Scenic 2020

I år vil det ikke bli arrangert et vanlig SCC på Gardermoen, derfor legger vi ut på en Road-trip gjennom norske fjorder og fjell i SCC helgen. Vi starter fra Drammen 14. August og er tilbake påfølgende søndag.

Vi starter fra parkeringsplassen på nordsiden av Liertoppen kjøpesenter fredag morgen. Drammensveien 201, 3420 Lierskogen) Møt opp i god tid så du blir med når vi kjører klokken 10:00.

Vi kjører strake veien vestover, langs E134. Europaveier er som kjent kjedelige, så i den krappe svingen på vei ned mot Flatdal tar vi heller mot høyre, og tar den raskeste (målt i km) og mest svingete veien mot Rauland, og videre mot Haukeligrend. Masse fin natur, og normalt lite trafikk på denne strekningen.

Lunsjpause er det nok fornuftig å ta enten på Rauland eller Haukeligrend, etter henholdsvis 2:30 og 3:10t kjøring, ifølge vår amerikanske kompis Google. Her finnes det både bensinstasjon og butikk.
Når alle er gode og mette, går ferden videre over Haukelifjell. Her er det tunnellarbeid, så det er satt opp kolonnekjøring via gamleveien, som forøvrig er veldig fin. Regn med opp til 30min ventetid, ved normale trafikkforhold.

Alle de gamle veiene over tunnellene kan anbefales å kjøre, da de byr på fin naturopplevelse, og tar minimalt med tid ekstra.
Så kommer vi til skitrekket i Håradalen, der er planen å kjøre gamleveien over Røldalsfjellet. Ned igjen, mot Seljestadjuvet, er det et stykke som er godt egnet for fotografering av gamle folkevogner langs veien.

Så kommer vi videre nedover mot Odda, og utover fjorden, der målet for dagen er Lofthus Camping. På veien ut der blir det nok mulighet for stopp langs veien for å kjøpe lokalprodusert frukt, bær, og eplemost. I tillegg til is og bensin i Odda. Klikk på bildet for booking.

Lørdag reiser vi fra Campingen klokken 10:00 og turen går videre over den nye Hardangerbrua, til Voss hvor det blir sen lunch (veldig god pizza på Alpino).
Deretter reiser vi videre i retning Sogn. Stalheimskleiva, som er landets bratteste offentlige vei, utgår desverre i år pga rasfare. Men kanskje det blir mulighet å svinge innom hotellet på toppen for å se på utsikten.

Videre til vakre Gudvangen, Flåm, og Aurland.

Deretter snur vi snuten sørover og turen går i retning Hol, via Vassbygdi.
Oppover mot Låvisberget i Aurland er det både noen tøffe tunneller og svinger. Parkering og bildemulighet på toppen.

Deretter kjører vi over fjellet til Geilo og Øen Turistsenter, for overnatting, og mulighet for litt godt i koppen på kvelden.
Klikk på bildet for nettside til Camping.

Søndag kjører vi videre sørover klokken 10:00. Da går turen over fjellet videre ned til til Rjukan, hvor den offisielle ruten avsluttes ved Torget.

Etter litt mat tar vi turen opp til Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork, hvor det også kan være muligheter for strikkhopp for den som vil det!

Fra Rjukan velger alle den mest hensiktsmessige veien hjem.

Det koster ingenting å være med på turen, og det er fritt frem å henge seg på turen der det måtte passe. Åpent for alle klassiske VW/Porsche, også de som kjøler med vann.

SCC merker selges fra SCC bussen for den som møter opp.

For å være effektive bør alle fylle opp bilen på kvelden før man kommer til campingplassen. Slik at vi kan legge i vei til planlagt tid. Her følger et kart som viser noen tankstopp langs ruta.

Det er høyst frivillig å være med på denne turen.
Ruten er spikret, men alle står fritt til å ta de avstikkerne de vil.

Det er ikke et arrangemang og derfor må alle bestille overnatting selv.

Vi kommert ikke til å ha noen påmeldingsliste, men setter pris på at de som har tenkt å henge seg på svarer på facebookgruppa “SCC…JUST NORTH OF INSANITY!” med strekkningen de har tenkt å følge, eller “hele runden”.

Folkevogn.no sender med oss reservedeler i tillfelle noe skulle skje.

Turen arrageres på dugnad, så hvis noen føler for å bidra med å være følgebil med henger spleiser vi andre på drivstoff for denne. Har du verkstedsmuligheter eller lignede på ruten skriv det i tråden.

HotShopcsp-products  VeteranVWklubb_bred KvickstoppSSlogo Lagre Lagre Lagre Lagre