SCC – Super Scenic 2021

På grunn av pandemien ble det ikke arrangert et vanlig SCC i fjor, derfor la vi ut på en Road-trip gjennom norske fjorder og fjell i SCC helgen. Dette ble en helt utrolig runde i fantastisk norsk natur i solskinn. Vi hadde så vidt passer Kongsberg da vi skjønte at dette måtte vi gjøre igjen. Så i år har vi inngått et samarbeid med Mountain VW-classic og Follo VW-klubb om å planlegge Super Scenic 2021! Turen vil foregå i løpet av (10.)11.-13. juni.

Årets rute starter i Lærdal i Vestland fylke. Rutebeskrivelser deles ut fra SCC bussen på grusplassen i Grandavegen på Lærdalsøyri nærheten av rundkjøringen fra klokken 12:00 Fredag 11. Juni.

Kommer man fra Østlandet, kan det være lurt å overnatte i Hemsedal fra torsdag kveld til fredag. På denne måten får man sett utsikten i dagslys på vei ned til Lærdal. Dette kan også være et tips for alle som kommer lang vei.

Fredag 11.juni.

Rutebeskrivelse deles ut fra 12:00 les gjennom og følg råd for kjøring og de lokale smittevern reglene.

Ruten går via riksvei 5 til Fodnes – Mannheller fergen, veien videre går forbi Sogndal over fjellet til Fjærland. I Jølster svinger vi nordover på E39 mot Byrkjelo. Der svinger vi av til Fjellveien [60] over Utvikfjellet. I Utvik kjører vi nordøst på Fjordveien [60] forbi Innvik og Olden og kommer så til Loen. I Loen finnes det en spektakulær skylift. Denne kan anbefales, du finner mer info her: www.loenskylift.no  På toppen ligger det en restaurant. Dagens siste etappe er på 10 km og går via Fjordveien til Stryn hvor man overnatter.

Fredagens etappe er 17 mil lang og kjøres på tre timer uten stopp. Basert på erfaringer fra i fjor kan man regne med at det tar seks timer.

Lørdag 12. juni

Lørdag går turen videre vestover på riksvei 15 og opp Strynefjellet, via en serie med tunneler kommer vi til en avkjøring til vei 63 oppe på fjellet. Denne veien tar vi ned til Geiranger. På vei ned til Geiranger passerer vi avkjøringen til utsiktsplassen Dalsnibba. Denne passerer vi på vei opp igjen fra Geiranger så man kan bestemme selv når det passer å kjøre innom.

Lørdag 12. juni – alternativ rute

Det finnes et alternativ til denne delen av ruta. Om man fra Stryn kjører vestover på riksvei 15 til Hornindal og tar av nordøstover på riksvei 60 til Hellesylt kan man ta et fjordkrus Fra Hellesylt til Geiranger. Det koster 1295,- per bil (inklusive 5 pers.) og avgangene er 09.30-12.30- 15.30. Bestilles på forhånd her: https://www.norwaysbest.com/booking/no/se-gjore/1938597/fjord-cruise-geirangerfjord/showdetails

 Fra Geiranger går turen via vei nr. 63 opp på fjellet hvor vi kjører vestover på Riksvei 15 via Bismo og Lom. Vi fortsetter videre på Riksvei 15 til vi passerer campingplassen Tessand og 2.6 km etter det tar vi av til Fjellveien (vei nr. 51) som tar oss over Jotunheimen til Beitostølen. Hvor vi overnatter.

Søndag 13. juni

Fra Beitostølen velger alle den mest hensiktsmessige veien hjem.

Det koster ingenting å være med på turen, og det er fritt frem å henge seg på turen der det måtte passe. Åpent for alle klassiske VW/Porsche, også de som kjøler med vann.

For å være effektive bør alle fylle opp bilen på kvelden før man kommer til campingplassen. Slik at vi kan legge i vei til planlagt tid. Her følger et kart som viser noen tankstopp langs ruta.

SCC merker selges fra SCC bussen for den som møter opp.

Det er høyst frivillig å være med på denne turen.
Ruten er spikret, men alle står fritt til å ta de avstikkerne de vil.

Det er ikke et arrangemang og derfor må alle bestille overnatting selv.

Vi kommert ikke til å ha noen påmeldingsliste, men setter pris på at de som har tenkt å henge seg på svarer på facebookgruppa “SCC…JUST NORTH OF INSANITY!” med strekkningen de har tenkt å følge, eller “hele runden”.

Folkevogn.no sender med oss reservedeler i tillfelle noe skulle skje.

Turen arrageres på dugnad, så hvis noen føler for å bidra med å være følgebil med henger spleiser vi andre på drivstoff for denne. Har du verkstedsmuligheter eller lignede på ruten skriv det i tråden.

HotShopcsp-products  VeteranVWklubb_bred KvickstoppSSlogo Lagre Lagre Lagre Lagre